Здравейте колеги. Днес си ходих до село. и си карам по магистралата за Ботевград с около 100км и колата огасна. Алфата е с мотор 2.4 136. До сега никога не съм имал каквито и да са проблеми с нея карам я от 2 години. И така след като спря да работи двигателя веднага в авариината и слязох откачих клемата постоях 10 минути и колата запали. Като се прибрах я качих на диагностика и не показа никакви грешки. Показа но бяха за аербезите.. От какво може да е този проблем ????? Помагайте..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфата Гасне в движение !!
Collapse
X
-
Това е датчика на коляновия вал. Загрее ли колата, той спира да функционира правилно, ЕКУ-то няма информация за положението на коляновия вал и колата гасне. При мен се случи сигурно 20 пъти докато разбера какво е. На едната диагностика нищо не показа, но читав сервиз видяха грешката на коляновия вал, смених го за 30-40 лева сам, без сервизи и проблема изчезна.
За мен това е вариант 1. Другото е да ти е свършила нафтата или е било малко и ако си бил на спускане да е загаснала, щото сондата е била на сухо.
Аз не се сещам за други варианти, при положение, че е запалила след 10 минути.Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеС ФЕС не показва нищо. При мен откриха грешката с examiner.
Наскоро метнах един датчик в кофата. Симптомите бяха същите а с FES грешката си се виждаше.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБи трябвало с FES да се види грешката ако е датчика на КВ.
Иначе симптомите са такива. При по-висока температура отказва да работи. Като поизстине се оправя.
П.С.Колега вариантите са много,от датчик КВ,през скапана нафта или регулатор за налягане,,до помпа високо налягане.Препоръчвам ти да покараш пак така,като загасне виж дали ще запали веднага,или след 10-15 мин.,ако запали веднага е проблем с налягането на нафтата,ако запали след 10-15 мин. е датчика на КВFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеСамо че ЕДЦ 15 си трие грешките като откачиш акумулатора,не мога да повярвам че не го знаеш
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз още много, ама наистина много други работи не знам.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеЕто сега научи нещо
Всъщност едно от малкото неща, които знам е това, че човек докато е жив, все се учи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеАко има FES, като изгасне да се закачи и да завърти да запали. Ако е датчикът на коляновия вал, няма да има отчитане на обороти или ще се сменят безпорядъчни стойности.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОколните условия са без значение, двигателят.си поддържа постоянна температура.
Но горната температурна граница се променя в зависимост от околната температура.
Ако приемем, че при 10 градуса околна температура, температа на двигателя достига максимум 95 градуса, то при околна температура от 35 градуса, максималната температура на двигателя въобще няма да е същата а по-висока, примерно 100.
Е - като дефектира частично датчикът и при 95 работи а при 100 не работи, е нормално това да се усеща само при по-висока околна температура.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment